Zdraviu škodlivé potraviny

26. 02. 2017
SpotrebitelskeCentrum_mozzarella_lovilio

Potvrdené: Tie isté výrobky majú na Slovensku a v Rakúsku iné zloženie

Tá istá značka, ten istý výrobok, ale iné zloženie. Takmer u polovice testovaných výrobkov laboratórne testy potvrdili, že v Rakúsku sú rovnaké potraviny nadnárodných výrobcov kvalitnejšie ako tie, čo sa predávajú na Slovensku.
08. 02. 2017

Colníci zadržali 232 kilogramov „liekov“ na potenciu

Bratislavskí colníci zaistili dve zásielky z Indie určené na slovenský trh. V oboch sa nachádzali generiká liekov, ktoré však nie sú povolené v EÚ. „Lieky“ mali zvýšiť mužskú potenciu a liečiť psychiatrické poruchy. Deklarant tvrdil, že preváža bižutériu. Na čiernom trhu by hodnota neschválených liekov presiahla 147 000 €.
21. 01. 2017

Rascu s obsahom horčice zakázali predávať

V potravinách CBA bolo možné zakúpiť dvadsaťgramovú mletú rascu od Vitana s obsahom horčice
20. 01. 2017

Toxínom kontaminované hrozienka zo slovenska zakázali predávať

Polkilové balenie hrozienok značky ENSA slovenského výrobcu v Čechách zakázali predávať.
20. 01. 2017

Nebezpečný čaj v slovenských predajniach

Bylinkový čaj z Poľska s mätou a brusnicami značky Loyd by ľudia nemali kupovať. Ak ho už majú, nemali by ho piť, hygienici produkt radia vrátiť na miesto predaja.
14. 11. 2016

Sú transmastné kyseliny tichým zabijakom?

Podiel potravín s obsahom transmastných kyselín, by mal byť v jedálnom lístku čo najnižší. Obmedzte ich príjem, alebo ich jednoducho ignorujte, tak isto aj nasýtené mastné kyseliny a nahraďte ich nenasýtenými mastnými kyselinami. Určite vám v strave chýbať nebudú, ale pocítite pozitívnu zmenu, nebudete mať zaťažený žalúdok a iné zdravotné problémy.
09. 08. 2016

Dovážajú sa aj k nám nekvalitné mliečne výrobky?

V poslednom období sa česká Štátna poľnohospodárska a potravinová inšpekcia (ŠPPI) zameriava na kontrolu dovážaných mliečnych výrobkov. Informuje o tom portál iDNES. Už zistila, že viaceré […]
28. 04. 2016

Reštaurácie a jedálne musia zákazníka informovať o pôvode hydiny

Povinnosť poskytovania informácie o pôvode hydinového mäsa legislatívne ošetruje nariadenie Európskej únie. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR má záujem zvýšiť kvalitu potravín v jedálňach […]
02. 10. 2014

Na prebaľovačov sú miernejší ako na domácich hydinárov

Len polovica kurčiat, ktoré skonzumujú slovenskí spotrebitelia, pochádza od domácich výrobcov. Tvrdí to Únia hydinárov Slovenska, podľa ktorej sa v jedálňach podáva prevažne hydina z dovozu. Tá sa pritom často vydáva za slovenskú. Dovozcovia importované mäso a vajcia jednoducho prebalia do slovenských obalov.
Elektronická Podateľňa